pexels-chokniti-khongchum-2280549

Fakta eller myt: Handtorkar sprider bakterier

Vi har alla läst det någonstans: handtorkar sprider bakterier. Dessa klickbite-rubriker kan orsaka verklig skada. Det ifrågasätter hygieniska bästa praxis och lösningar, som handtorkar, när de många gånger är lösningen.

Tänk på att, mikrober finns överallt , från dörrhandtag till mobiltelefoner till oanvända pappershanddukar . Om vi vill stoppa spridningen av bakterier börjar det med en ordentlig handtvätt. Först måste man skrubba med tvål i 20 sekunder. Därefter måste vi torka händerna helt torra. Dessa två går hand i hand när det kommer till hygien.

Tvätta bort tvivel och torka med självförtroende!

FAKTA 1: 
Bakterier, virus och andra mikroorganismer cirkulerar i toaletter, oavsett alternativ för handtorkning. Luft och kontaktytor möter mikroorganismer regelbundet. Det är miljöns natur och människors vardag. 

FAKTA 2: 
Studier som rapporterar slutsatser om att handtorkar blåser runt bakterier förlitar sig alltid på artificiella testförhållanden, som kan vara skeva. Vanligtvis planteras bakterier på en handske och placeras under en handtorks rörliga luftström. Problemet är att alla typer av luft orsakar partikelrörelser, vilket sker på andra sätt i en toalett. Partiklar kan röra sig från ett VVS eller ventilationssystem eller vår egen andedräkt.

FAKTA 3: 
Samma studier antyder också ett samband mellan dessa luftpartiklar och hygien. Ändå finns det noll bevis för denna hypotes.

FAKTA 4: 
Enligt ett blogginlägg från Deb Group rankas handtorkar avsevärt lågt när det gäller ansamling av bakterier och bakterier. Faktum är att kontaktytor eller föremål som soptunnor, där pappershanddukar slängs, har dubbelt så många som handtorkar, om inte mer.

FAKTA 5:  
Nya höghastighetshandtorkar har beröringsfri drift för att minska bakterieöverföringen från första början. HEPA-filtrering renar luften genom att fånga upp 99,97 % av partiklarna 0,3 mikron eller större (partiklar, inklusive bakterier och virus). Samtidigt förhindrar antimikrobiella tillsatser bakterier, mögel och mögel från att fastna på handtorkens ytor.

FAKTA 6:  
Några av de mest respekterade källorna för hälsorelaterad information, Mayo Clinic och Världshälsoorganisationen erkänner handtorkar som en lösning för att främja hygien och människors hälsa.

OBS:. Viktigast av allt, oavsett vad du föredrar torkning, använd inte dina kläder för att torka händerna. Felaktig tvätt och torkning av händer utgör troligtvis en ökad risk för folkhälsan. 

dela artikeln