HÅRTORKAR OCH HANDTORKAR

HANDTORKENS Historia

ELSTAR är en av Sveriges ledande leverantörer av varmluftstorkar med över 80 års erfarenhet. Vi erbjuder ett stort produktsortiment av hög kvalité för olika behov och olika fabrikat. Vi övertygade om varmluftstorkens överlägsenhet när det gäller ekonomi, miljö och inte minst hygien.

Bakgrund

Redan 1925 producerades den första Handtorken av ”Electrostar” i Tyskland men försäljningen av handtorkar tog fart först i början av 50-talet, när ekonomierna började ta fart efter 2:a världskriget! Elektriska handtorkar är egentligen en utveckling av behovet av handdesinfektion inom förlossningsvården i USA på 1840-talet, där läkaren Ignaz Semmelweis insåg behovet av att ha rena händer inför förlossningsarbetet med handtvätt och lämplig torkning och idén till handtorkar såg sitt första ljus!

Nutid

I dag är elektriska handtorkar ett vanligt inslag på olika offentliga toaletter och försäljning ökar för varje år. Allt fler börjar också inse fördelen med handtorkar och möjligheten att få en mer underhållsfri drift av toaletter & hygienutrymmen!

Framtid

Med globalt ökade kostnader för både el och drivmedel påverkas vissa produkter mer än andra, tex. papper! Där kan handtorkar vara en del av lösningen för att sänka kostnaderna men även bidra till en bättre miljö!